Vuokraa defibrillaattori

Saat useita etuja vuokraamalla defibrillaattorin. Defibrillaattorin kustannukset jakautuvat pidemmälle aikavälille ja tuki vuokra-aikana on kattava. Sinun ei tarvitse esimerkiksi itse huolehtia, milloin on aika vaihtaa paristot ja elektrodit. Puhelimitse saat apua mm. seuraavien asioiden kanssa:

  • Vikojen korjaus
  • Ohjelman päivitys
  • Lokitietojen esille saaminen käytön jälkeen
  • Kriisinhallinta
  • Muistutus paristojen ja elektrodien vaihdosta

Katso eri merkkien ja mallien yhteenveto ja vertaile defibrillaattoreita.

Vuokraamalla defibrillaattorin saat alhaiset kuukausikustannukset

Vuokraamalla defibrillaattorin saat myös halvan henkivakuutuksen varsinkin, jos edustat yritystä tai yhdistystä, jolla on monta työntekijää tai jäsentä. Esimerkiksi, jos teillä on 10 ihmistä, jotka mahdollisesti voisivat selviytyä sydämenpysähdyksestä defibrillaattorin ansiosta, defibrillaattori maksaisi runsaat 2 euroa kuukaudessa per työntekijä. Voit siis pelastaa ihmishenkiä kahvikupin hinnalla.

Lifepack CR2

Kenen tahansa sydän voi pysähtyä, minkä takia sydämen pysähtymistä kutsutaan myös äkilliseksi sydämenpysähdykseksi. Joka päivä 27 ihmistä saa sydämenpysähdyksen sairaalan ulkopuolella, eli lähes 10 000 ihmistä vuosittain.

Valitettavasti vain yksi kymmenestä selviytyy, ja jokainen minuutti, kun sydän ei lyö normaalisti, laskee eloonjäämismahdollisuuksia noin 10 prosenttia, ellei potilaalle anneta elvytystä. Jos defibrillaattoria käytetään 3 minuutin kuluessa, jopa seitsemän kymmenestä voidaan pelastaa.

Siksi on erittäin tärkeää, että useammat kodit, työpaikat, yhdistykset ja julkiset tilat varustetaan defibrillaattorilla.

Näin toimii defibrillaattori

On olemassa kolmenlaisia defibrillaattoreita. Yleensä kodeissa, työpaikoilla ja julkisissa tiloissa on puoliautomaattinen defibrillaattori. Puoliautomaattisuus tarkoittaa, että käyttäjän on painettava nappia sähköiskun antamiseksi. Lisäksi defibrillaattori analysoi sydämen rytmin, kun käyttäjä on asettanut elektrodit potilaan rintakehälle.

Täysautomaattinen defibrillaattori sekä analysoi sydämen rytmin että antaa sähköiskun omatoimisesti. Manuaalista defibrillaattoria käytetään yleensä sairaaloissa ja ambulansseissa, joissa koulutettu hoitohenkilökunta tietää tarkalleen mitä tehdä, analyysistä sähköiskuun.

Puoliautomaattiset defibrillaattorit on varustettu elektrodeilla, jotka asetetaan potilaan rintakehään. Defibrillaattori alkaa analysoimaan sydämen rytmiä ja antamaan ohjeita käyttäjälle painelu-puhalluselvytyksen antamisesta (30:2). Laite myös kehottaa käyttäjää painamaan nappia, jolla annetaan sähköisku.

Sähköiskua ei voi antaa vahingossa. Defibrillaattorin on ensin analysoitava sydämen rytmi ja tulla siihen tulokseen, että sähköisku on tarpeellinen.

Vain defibrillaattori voi saada sydämen lyömään normaalisti sydämenpysähdyksen jälkeen. Sydämen sähköinen kaaos sydämen pysähdyttyä aiheuttaa rytmihäiriön, joka voidaan pysäyttää ainoastaan defibrillaattorilla.

Jos defibrillaattoria ei ole, on tärkeää aloittaa painelu-puhalluselvytys (30:2) ja soittaa hätänumeroon 112. Ilman elvytystä sydän ei pysty pumppaamaan verta elimistöön, ja ensimmäiseksi hapenpuutteen vuoksi vahingoittuvat aivot.